Oletko verkkokauppayrittäjä? Katso menestyvän verkkokaupan 5 peruspilaria

13.5.2019 11:25:02

Onko sinulla verkkokauppa, mutta kasvu ei ole yltänyt niihin lukemiin, joista olet salaa haaveillut? Kuluuko kaikki aikasi puurtamiseen, mutta et saa toivottuja tuloksia aikaan? Oletko kyllästynyt siihen, että vapaa-aikasi on aina kortilla, etkä nauti elämästä enää like-you-used-to-be?

Yrittäjä ei lannistu, mutta väsyneenä, stressaantuneena ja loputtoman työkuorman alle hautautuneena hymy ei välttämättä ole kovin herkässä. Onko haaveenasi verkkokaupan menestyminen (ilman sydänkohtausta)? Tarkista, että peruspilarit ovat kohdallaan!

  

Menestyvän verkkokaupan 5 peruspilaria

  

1. Verkkokaupan myyvät tuotetekstit & laadukkaat tuotekuvat

Miltä sinusta tuntuisi, jos laittaisit ison siivun budjetista siihen, että saat jonkun vierailemaan sivuillasi vain nähdäksesi, että hän poistuu saman tien?

Verkkokaupassa tuotteiden esittely parhaalla mahdollisella tavalla on elinehto: tuotekuvat ja -tekstit vaikuttavat merkittävästi siihen, kuinka hyvin vierailija sivustollasi viihtyy – saati päätykö hän sieltä ikinä mitään ostamaan.

ACTION STEP 1: Oletko panostanut riittävästi tuotekuvauksiin, tuoden esille kaikki tuotteen erilaiset käyttötarkoitukset sekä hyödyt, vai oletko vain kopioinut tekstit suoraan valmistajan sivuilta? Muuta tekstit mielenkiintoisemmiksi ja viimeistele ulkoasu laadukkaan kuvan avulla, jotta lopputulos on houkuttelevan näköinen!

 

2. Houkuttelevan sisällön kirjoittaminen

Kaiken saatavilla olevan tiedon ja jatkuvien impulssien keskiössä asiakkaiden on TODELLA haastavaa tehdä päätöksiä. Heitä täytyy kouluttaa ja muistuttaa siitä, miksi juuri sinun verkkokauppasi on parempi kuin muiden tai kuinka sinun tuotteesi ratkaisevat heidän ongelmansa.

ACTION STEP 2: Kirjoita säännöllisesti lukijoita hyödyntävää sisältöä verkkokauppasi blogiin sekä tee inspiroivia sähköpostikampanjoita, joiden avulla houkuttelet kävijöitä sivustollesi.

 

3. Timanttinen asiakaspalvelu 

Jos haluat erottua kilpailijoista tai sitouttaa satunnaiset kävijät, suosittelen panostamaan asiakaspalvelun laatuun. Sivustolla vierailevat eivät ehkä muista mitä sinä sanoit tai teit, mutta he aina muistavat, mitä sait heidät tuntemaan. Ja lopulta niiden tunteiden pohjalta ne ostopäätökset tehdään, eikö vain?

ACTION STEP 3: Sosiaalisessa mediassa asiakkaiden kuvien kommentoiminen lisää palvelun henkilökohtaisuutta sekä sähköpostin kautta vastaaminen nopeasti ja ystävällisesti, saa aikaan luottamusta verkkokauppaasi kohtaan. Ole tavoitettavissa niissä kanavissa, missä potentiaalisimmat asiakkaasi ovat: ja muista tarjota heille timanttista palvelua, joka kerta!

 verkkokauppa

4. Markkinointi sosiaalisen median avulla

Sosiaalisen median merkitystä verkkokaupan menestymisessä ei voi korostaa liikaa. Sen avulla pystyy alkuvaiheessa kasvattamaan tunnettuutta erilaisten kampanjoiden avulla sekä löytämään potentiaalisia asiakkaita tulevaisuutta varten.

Somen avulla myös tuotteidesi fanit sekä vaikuttajat pääsevät esittelemään lempparituotteitaan sekä hypettämään verkkokauppaasi oman kanavansa kautta.

ACTION STEP 4: Päivitä sosiaalisen median kanavia aktiivisesti sekä etsi alalla toimivia vaikuttajia, jotka voisivat tehdä postauksia tuotteistasi. Kommentoi potentiaalisten asiakkaiden kuvia ja käytä relevantteja hashtageja, jotta potentilaaiset asiakkaat löytävät myös sinut!

 

5. Varmista, että aikasi riittää verkkokauppasi pyörittämiseen (hyvinvointiasi unohtamatta)

Kuluuko sinulla kaikki aika verkkokauppasi päivittäiseen pyörittämiseen sekä niihin duuneihin, joissa et välttämättä ole parhaimmillasi?

Jotta verkkokauppa voi menestyä, tulee sinun panostaa laatuun. Ja silloin, kun aika (ja jaksaminen) ovat kortilla, saatat herkästi alkaa tinkiä juurikin laadusta. #eikoskaan

ACTION STEP 5: Sinulla on vain 24 tuntia aikaa käytettävissä päivässä, joten jos aika tuntuu loppuvan kesken, niin ehkä pieni lisäapu voisi olla paikallaan? Me Smoothlylla haluamme auttaa sinua vapauttamaan itsellesi aikaa sekä kasvattamaan verkkokauppaasi tekemällä puolestasi kaikki ne tehtävät, joita et osaa, halua tai sinun ei kuuluisi tehdä.

verkkokauppa

Lataa tästä itsellesi menestyvän verkkokaupan checklist!

 
verkkokauppa

Subscribe by Email