Delegoi Tehokkaammin ja Ansaitse Enemmän

21.10.2019 14:57:15

Oletko henkilö, jonka tavoitteena on edistyä mahdollisimman paljon liiketoiminnassa ja tehdä jopa muutaman euron voittoa siinä sivussa? Siinä tapauksessa olet mahdollisesti pohtinut erilaisia keinoja siihen, kuinka voisit maksimoida ajankäyttösi ja tuottavuutesi.

Onko mielestäsi haastavaa päästää omista työtehtävistäsi irti ja delegoida niitä toisille? Yrittäjillä ja asiantuntijoilla on usein vaikeuksia delegoida työtehtäviään, sillä vastuun jakaminen toiselle henkilölle saattaa tuntua vieraalta ja jopa pelottavalta.

Delegoiminen on taitolaji.

Ulkoistamista estää usein myös se tosiasia, että ei ole tarpeeksi tietoa siitä, miten sitä tulisi tehdä. Jos delegoiminen tuntuu vain omaa tekemistä hidastavalta tukifunktiolta, ei ole mikään ihme, jos ulkoistaminen ahdistaa ja jää yksinkertaisesti tekemättä.

Kuitenkin fakta on se, että pystyäksesi saavuttamaan kaiken sen, minkä haluat niin työelämässä, kuin sen ulkopuolella, on sinusta tultava delegoimisen mestari. Iloinen uutinen on se, että delegoiminen onkin itseasiassa (opeteltavissa oleva) taitolaji. On olemassa useita tapoja muuttaa oma työskentely tuottavammaksi tehokkaan ulkoistamisen ja delegoimisen kautta.

Tämän artikkelin jälkeen tiedät, kuinka voit tuplata tuloksesi, niinkin yksinkertaisella reseptillä, kuin opettelemalla delegoimaan tehokkaasti.

 

Miksi delegoiminen on niin kannattavaa?

Tiesitkö, että tehokas delegointi on avain maksimaaliseen tuottavuuteen ja sen avulla voi tienata selvästi enemmän rahaa? Asiantuntijat sortuvat liian usein #supersankarisyndroomaan, missä kuvitellaan olevan tehokkaimmillan, kun kaikki tehdään itse.

Yrityksen kasvumahdollisuudet ja halu kasvattaa liiketoimintaa ovat yleensä olemassa, mutta usein tarvittavat resurssit sen toteuttamiseksi puuttuvat.

Mutta entä jos et tekisikään ihan kaikkea itse, vaan keskittyisit pelkästään ydintoimintoihisi? Mitä tämä voisikaan tehdä liiketoiminnallesi?

Jos siis käytät viikkotasolla rutiininomaisiin tehtäviin, kuten myyntiraporttien luomiseen, asiakasrekisterin ylläpitoon, liidien kontaktoimiseen, laskutukseen tai sähköpostien vastaamiseen vaikkapa 5 tuntia viikossa, niin kuinka paljon enemmän tienaisit, jos ulkoistaisit kaikki tai edes osan näistä tehtävistä käyttämällä virtuaaliassistenttipalvelua?

Otetaanpa esimerkki:

delegoimisen hyöty numeroina

Jos esimerkiksi laskutat 150€ tunnilta ja ulkoistat rutiininomaisia tehtäviä Smoothlyn virtuaaliassistenttipalvelun avulla hintaan 38€/tunti ja käytät kaiken tämän vapautuneen ajan laskutettavaan työhön, niin tienaat jokaiselta tunnilta 112€ enemmän, kuin tehdessäsi kaiken itse.

Ulkoistaessasi esimerkiksi 5h viikossa virtuaaliassistentille, jotta voisit tehdä 5 tuntia enemmän laskutettavaa työtä, tienaat 560€ enemmän joka viikko! Miltä kuulostaisi 37% palkankorotus?

>>> Testaa, voisitko tuplata tuloksesi!

Tienaamisen lisäksi, voit sijoittaa vapautunutta aikaa esimerkiksi ydinliiketoiminnan kehittämiseen ja kasvumahdollisuuksien parantamiseen. Yrityksen kasvumahdollisuudet ja halu kasvattaa liiketoimintaa ovat yleensä olemassa, mutta usein tarvittavat resurssit sen toteuttamiseksi puuttuvat.

Delegoi oikeita tehtäviä (oikealla tavalla) = optimoi tehokkuutesi

Tehokkaan ulkoistamisprosessin edellytys on oikeanlaisten tehtävien delegoiminen. Sinun kannattaa ulkoistaa kaikki sellaiset tehtävät, jotka eivät ole kustannustehokkaita silloin, jos tekisit ne itse: rutiininomaiset tehtävät, aikaa vievät prosessit sekä tehtävät, jotka toinen henkilö pystyisi tekemään nopeammin tai paremmin, ovat hyviä esimerkkejä erinomaisista delegoitavista tehtävistä.

mitä kaikkea voit delegoida

Laskutettava työ on se, josta tilinauhasi suuruus määräytyy. Aika on rahaa, joten miksi käyttää aikaa asioihin, jotka eivät tuo maksimaalista hyötyä? Sen sijaan, että pähkäilet rutiininomaisten tehtävien parissa, voit käyttää aikasi siihen, mikä tuo eniten rahaa yrityksellesi.

Kuinka sitten delegoida tehokkaasti? Ulkoistamisprosessin aikana on hyvä ottaa muutama seikka huomioon, jotta tehtävien suorittaminen sujuu mutkitta ja kustannustehokkaasti.

1.Täydellinen match

On erittäin tärkeää, että ulkoistettavaan tehtävään valitaan oikea henkilö, sillä yksi suurimmista aikasyöpöistä on työtehtävien delegoiminen väärälle henkilölle. Jos taloushallintoon erikoistunut numeronpyörittäjä alkaa väsäämään blogiartikkelia, ei lopputulos ole varmastikaan yhtä tehokas, kuin markkinointiin erikoistuneen superstaran käsissä?

2. Selkeä kommunikointi ja tehtävänanto

Delegoimisessa ohjeiden antaminen suoritettavaa tehtävää varten on se, mikä ratkaisee kaiken. Vaikka työtehtävä saattaa vaikuttaa sinulle itsestäänselvyydeltä, on hyvä käydä tehtävä kattavasti läpi välttyäksesi turhilta väärinkäsityksiltä. Jotta tehtävänanto sujuu mutkitta, tulisi työntekijän osata kysyä juuri oikeat kysymykset ja delegoijan sanoa juuri oikeat asiat. (Ja siksi meidän assistentit käyttävätkin tehokasta kysymyspatteristoa apunaan)

3. Deadline

Deadline on sekä delegoijaa että tehtävän suorittajaa varten. Molemmilla on oltava yhteisymmärrys siitä, että tehtävä on mahdollista suorittaa toivotussa ajassa sekä suunnitelma siltä varalta, jos tuohon aikatauluun ei päästäkään. On suositeltavaa antaa tehtäville selkeät aikataulut, jotta tehtävän suorittaja osaa suunnitella ajankäyttöään ja saa tehtävän valmiiksi vaaditussa ajassa.

4. Tehokas kommunikointi

Kommunikointi on avain menestykseen myös delegoimisessa. Kun ilmapiiri on hyvä, on tehtävämn suorittajan helpompi sanoa suoraan, jos hän ei ole esimerkiksi ymmärtänyt tehtävänantoa kunnolla. Suurin osa väärinkäsityksistä ja konflikteista voitaisiin ennaltaehkäistä (ja ratkaista) viestinnällisten taitojen avulla.

5. Muista antaa palautetta (ja ottaa sitä vastaan!)

Hyvin tehdystä työstä on aina hyvä antaa palautetta. Kuitenkin yhteistyön sujuminen vaatii aina alkuun hieman aikaa, joten avoin palautteiden vaihtaminen puolin ja toisin edistää delegoimisprosessia todella tehokkaasti.

 

Kenelle kannattaa delegoida? Moderni virtuaaliassistentti VS Perinteinen työntekijälle

Miksi valita virtuaaliassistenttipalvelu työntekijän palkkaamisen sijaan? Syitä on monia, mutta tässä muutama:

1. Maksat virtuaaliassistentille vain tehdystä työstä (sen sijaan, että maksaisit kahvitauoista sekä niistä hetkistä, kun sinulla ei ole antaa mitään uutta tehtävää)

2. Voit vain istua alas ja ottaa rennosti, sillä Smoothly hoitaa koko rekrytointiprosessin puolestasi (ettei sinun tarvitse pelätä virherekrytoinnin mahdollisuutta tai käyttää kallisarvoista aikaasi työnhakuilmoitusten laatimiseen tai työntekijän haastattelemiseen sekä perehdyttämiseen)

3. Sitoudut vain kuukausitasolla (koska mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin yrittää päästä tarpeettomasta työntekijästä eroon)

4. Hoidamme kaikki työntekijään liittyvät kustannukset puolestasi (jotta sinun ei tarvitse huolehtia lomista, vakuutusmaksuista, työterveydestä tai sairauspoissaolosta)

5. Saat käyttöösi usean ihmisen osaamisen yhden työntekijän ammattitaidon sijaan (vaikka se kuulostaakin liian hyvälle ollakseen totta)


Ethän maksa turhasta? Näin säästät tuhansia euroja!

On siis sanomattakin selvää, että mikäli haluat tienata enemmän, delegoiminen ja tuottavuus ovat ne jutut, mihin niitä paukkuja kannattaa käyttää. Ja joskus enemmän on vaan enemmän.

Virtuaaliassistenttipalvelulla saat käyttöösi monta osaamista, mutta maksat vain käytetyistä työtunneista. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia työnantajan velvoitteista eikä stressata siitä, riittääkö työtä varmasti kaikille koko aikaa.

Lataa tästä maksuton infograaffi "Näin säästät tuhansia euroja", niin voit tarkistaa, ettet maksa turhasta!

Ethän maksa turhasta?

Näin säästät tuhansia euroja vuodessa!

Näin säästät tuhansia euroja vuodessa delegoinnin avulla

You May Also Like

These Stories on "tuottavuus"

Subscribe by Email